Els quadres guanyadors del concurs Lohengrin, organitzat el 2020 pel Club Wagner Barcelona, el Museu Europeu d'Art Modern i la Fundació des les Arts i els Artistes, amb la col·laboració del Gran Teatre del Liceu, van ser els protagonistes de l'exposició del Museu Richard Wagner de Bayreuth.
Davant d’un fet tan important per a Barcelona i per al Gran Teatre del Liceu, com és l’estrena mundial d’una producció sobre Lohengrin, dirigida per la besnéta de Richard Wagner, calia una acció cultural, també important, que acompanyés aquest esdeveniment. El Club Wagner Barcelona, que acull a la seva seu del carrer de València obres pictòriques relacionades amb òperes de Richard Wagner, va entendre que la iconografia wagneriana es podria incrementar amb una aportació de diferents artistes internacionals que donessin la seva visió particular sobre l’òpera Lohengrin i, per això, amb la complicitat del Liceu i del Museu Europeu d’Art Modern, va impulsar un Concurs Internacional de Pintura en què han participat un bon nombre d’artistes de tot el món i d’un alt nivell.
El Club Wagner Barcelona continua amb el seu objectiu d'esdevenir part activa de la vida i història musical de Barcelona i ho fa participant en el projecte Museus i Liceu: una història compartida, del Gran Teatre del Liceu.
Es tracta d'un projecte en xarxa entre museus i entitats de Catalunya per commemorar el 175è aniversari del Teatre, en el si del qual més de cent centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu, que exposaran durant uns mesos —entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023— a les seves seus.
El dijous 17 de març, el Club Wagner Barcelona va viure un esdeveniment molt especial, una de les fites artístiques de la nostra programació d'activitats.
L'artista Vicens Vacca va presentar-nos la seva instal·lació sonora DRAMA, a la seu del nostre club. Aquesta reflexió sobre l'experiència musical i auditiva, presentava fragments del Tristany i Isolda wagnerià modificats per l'artista, tot reproduïnt elements de diferent durada en dos altaveus respectivament, creant solapaments i desajustos que construïen un clima envolvent que va sorprendre de debò als nostres socis.